Moore – ei mikään turha kaveri ;)

Moore

 FI JVA PERHAPS SEXCEPTIONAL

kotisivumoore

Rotu: Skotlanninterrieri

Syntymäaika: 23.11.2006-10.9.2019

Kasvattaja: Veli-Pekka Kumpumäki

Sukupuoli: uros

Moore koiranetissä

  • FI JVA
  • ROTUNSA ENSIMMÄINEN SUOMEN JÄLJESTÄMISVALIO 
  • VUODEN MEJÄ-SKOTTI 2009
  • VUODEN MEJÄ-SKOTTI 2010
  • VUODEN MEJÄ-SKOTTI 2014
  • VUODEN MEJÄ-SKOTTI 2013 2.SIJA
  • VUODEN MEJÄ-SKOTTI 2015 2. SIJA
  • TERRIEREIDEN MEJÄMESTARUUS HOPEAA 2013, 2015 5. sija
Terveys
 

Moore on ollut hyvin terve ja elinvoimainen koira. Rokotusten lisäksi, Moore on käynyt eläinlääkärissä yhden tapaturman ja kerran ummetuksen vuoksi. (7/2012)

2.10.2015 Moorella todettiin cushingin tauti. Viikkoa aiemmin Mooren kunto romahti äkillisesti. Moore meni hyvin huonoon kuntoon. Maksa-arvot nousivat reilusti yli viitearvojen, virtsassa oli verta, runsaasti valkosoluja ja sakkaa. Myös haimassa epäiltiin tulehdusta, samoin eturauhasessa ja virtsateissä. Cushingin tauti-lääkkeillä, eturauhaslääkkeillä ja antibioteilla Mooren vointi kuitenkin koheni ja Mooresta tuli jälleen virkeä ja iloinen koiravanhus.

Luonnetesti Hankasalmi 24.10.2010 (Tuomarit Pasi Halme ja Pekka Orava)

Toimintakyky -1 Pieni

Terävyys +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

Puolustushalu -1 Haluton

Taisteluhalu -1 Pieni

Hermorakenne +1 Hieman rauhaton

Temperamentti +2 Kohtuullisen vilkas

Kovuus +1 Hieman pehmeä

Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin

Laukauspelottumuus +++ Laukausvarma

Hyväksytty + 93 p. +++ Laukausvarma

Luonne:

Moore on olemukseltaan ja käyttäytymiseltään ylväs ja ylisuuren itsetunnon omaava koira. Moore ei pidä toisista uroksista ja näyttää sen. Moore on syvästi uskollinen perheelleen ja jokainen perheen jäsen on tärkeä. Moore on ystävällinen jokaiselle ihmiselle. Mielyttämishalu on aika vähäinen mutta kun Mooren saa motivoitua johonkin asiaan oikealla tavalla, se toimii hyvin. Jos jokin asia ei miellytä sitä itseään, se ei sitä tee.

Moorelle joka päivä on erilainen; “Tänään olen onnellinen kun tulit töistä kotiin… huomenna voin olla lähes näkemättä sinua!” Moore on välillä välinpitämätön ja välillä uhkuu rakkautta riippumatta siitä miten ihmiset toimivat tai ovat toimimatta.  Omistajaltakin vaaditaan siis hyvää itsetuntoa.

Moore on syvällinen pohdiskelija, kotioloissa lähes näkymätön, hyvin rauhallinen koira ja toisaalta suuren temperamentin omaava koira. Metsässä ja vapaana ollessaan tuo suuri temperamentti tulee esiin ja Moore muistuttaa paljon ajavaa koiraa juostessaan metsässä nenä maata kyntäen, eläen vahvasti hajujen maailmassa.

Moore on hyvin älykäs. Sen hyvät ongelmanratkaisutaidot ovat moneen kertaan punnittu esim. mejäharrastuksessa. Moore on koira, joka ei tukeudu omistajaan vaan keksii ratkaisun itse, käyttämällä omia aivojaan.

Moorella on itsenäinen luonne, jopa monelta osin kissamainenkin. Moore osaa myös sopeuttaa käytöksensä sen mukaan, ketä ihmistä sen milloinkin tarvitsee pehmittää, saadakseen tältä haluamansa asian.

Muuta Mooresta:

Moore on meidän koiralaumassa ehdoton pomo. Sen auktoriteettiä eivät toiset koirat kyseenalaista. Luulen, että sen salaisuus on siinä, että se ei ns. menetä koskaan kasvojaan muiden koirien edessä. Se ei ole koskaan epävarma tekemisissään ja hoitaa tilanteet aina itselleen edullisemmalla tavalla; älyllä ja oveluudella. Väitänpä, että se osaa jopa näytellä!

Moore oppii asioita myös katselemalla toisen koiran tekemisiä sivusta. Esimerkkinä vaikkapa nouto, jonka se oivalsi katsomalla Romeon suoritusta ja nykyisin se on siitä hyvin hauska temppu.

Mooren kanssa olen kokenut koirahistoriani varmasti ne upeimmat ns. huippuhetket, joita en tule unohtamaan. Kaksi kertaa Metsästyskoirien jäljestämiskokeessa täydet pisteet vain viikon sisällä, Mooren ollessa vieläpä rotunsa ainoana edustajana koko lajissa ja Suomen Jäljestämisvalion arvon saavuttaminen heinäkuussa 2010.

Ensimmäisestä harjoituksesta asti uskoin vahvasti siihen, että Moore on lahjakas jäljestäjä, skotin käyttöominaisuuksien vähäisyydestä, sekä ihmisten ennakkoluuloista huolimatta. Moore teki sen, mihin se pystyy ja ennen kaikkea, mistä se tykkää! Mooren ohjaaminen, luottaminen sen osaamiseen ja yhteistyö sen kanssa, on hienoa ja parhaimillaan koiran työskentely on aivan upeaa katsottavaa ja lähes liikuttavaa seurata.

Mooren omistaminen vaatii paljon myös huumorintajua ja samalle “aaltopituudelle” pääsy Mooren kanssa vei pitkään. Tajusin lopulta miten mahtava pieni koira Moore onkaan kaikkine kummallisine tapoineen. Olohuoneeseen kannettu suuri rupikonna, ihmisten käyttö venyttelytelineenä aamuisin, kottikärryajelut (tykkää kun takajalat nostetaan ylös ja kävellään), en reagoi sinuun tänään mitenkään-päivät, keskelle puutarhaa kaivetut kraatereita muistuttavat syvät ja suuret kuopat sekä päiväunien karmea keskeytyminen siihen, että lähes kymmenkiloinen koira loikkaa päälle kesken unien kärpästä pyydystäessään ym. ym..

Moore on koira, joka jaksaa naurattaa tai päivästä riippuen, lähes itkettää omistajiaan mutta sen edesottamuksia on ollut pääsääntöisesti mukava seurata. Moore on suuri/pieni koira, jolla on kultainen sydän. Ensimmäinen skotti, joka sai minut lähtemättömästi rakastumaan tähän upeaan rotuun.

Moore on Suuri Persoona, unohtumaton koira.

Lue myös sivu

http://laumassa.wordpress.com/lehdessa/

Harrastukset:

Moorella on harrastuksena  jälkityö eli verijälki ja käymme myös mejäkokeissa. Harrastamme myös tokoa ja agilitya. Uutena lajina mukaan on tullut pk-haku. Moore kun kuvittelee varmasti olevansa vähintäänkin saksanpaimenkoira…

Lisää mm. Mooren harrastuksista voi lukea täältä >>                     Mooren blogi

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

NÄYTTELYT, KOKEET JA TULOKSET

Näyttelyt

Ryhmänäyttely Äänekoski 2.5.2009 Tuomari Karin Bergbom AVO EH

Arvostelu: Oikea rotutyyppi, saisi olla matalampi. Vahva pää. Korvat saisivat olla korkeammalle kiinnittyneet. Hieman pyöreät tummat silmät. Vielä kapea edestä. Tarvitsee enemmän eturintaa. Hyvä luusto. Lyhyt lanne. Rungon tulee syventyä ja vankistua. Hyvä takaosa. Hyvä häntä. Karkea karva. Liikkuu erinomaisesti takaa, hieman kapeasti edestä.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Mejäkokeet

Mejäkoe Vesanka 10.5.2009 AV0 3 24 p.

Tuomarin koeselostus (Tuula Svan)

Laukauksen sieto: hyväksytty

Moore ohjataan jäljen alkuun ja se jäljestää pääsääntöisesti maavainua käyttäen. Ensimmäinen osuus jälkitarkasti kulmalle, makaus nuuhkitaan ja pienellä tarkistuslenkillä toiselle osuudelle. Osuuden puolivälissä Moore kadottaa jäljen ja tuomitaan hukka. Puhdas jälki jota kulmalle, makaus nuuhkitaan. Kolmannella osuudella jälkitarkkaa työtä, kunnes puolivälissä jäljestämisinto hiipuu ja tuomitaan hukka. Puhdas jälki jota vaikeuksien jälkeen kaadolle. Kaadon nuuhkii tarkkaan. Jälkitarkkaan työhön pystyvä koira, joka kokemuksen myötä vielä parantaa suoritustaan.

Mejäkoe Pieksämäki 24.5.2009 AVO 0

Tuomarin koeselostus (Markku Hassinen)

Laukauksen sieto: Hyväksytty

Lähtömakaus tutkitaan ja ohjatusti jäljelle. Ensimmäinen osuus erinomaista jäljestystä ilman vaikeuksia. Kulma selvitetään pyörähdyksellä ja makausta ei merkata.Toinen osuus vain pienin sivutarkistuksin kulmalle, josta jälkinarun verran ohi palaten 3-osuudelle ja makaus jää merkkaamatta. Kolmannen osuuden alku taas erinomaisesti, kunnes hirvensorkkaura vie koiran ensimmäiseen hukkaan. Jatketaan hieman taas hyvin ja koira saa hajun sivulta edeten toiseen hukkaan. Osoitetaan jälleen puhdas jälki, jota seuraa hieman ja kääntyy ympäri jatkaen kuljetulle jäljelle kolmanteen hukkaan. Tuomari keskeytti kokeen. Tänään erinomaista työtä ajoittain tehnyt lupaava jäljestäjä ohjattiin mallikkaasti.

Mejäkoe Toivakka 7.6.2009 AVO 1 50 p.

Tuomarin koeselostus (Hannu Suonto)

Laukauksen sieto: Hyväksytty

Reippaasti liikkeelle. Varma, lähes veriuralla etenenvä jäljestäjä. Makuut tutki. Kulmat tarkasti. Kaato kiinnosti. Jäi paikalle.

Mejäkoe Uurainen 13.6.2009 AVO 1 50 p. —>siirto voittajaluokkaan!!

Tuomarin koeselostus (Kari Muje)

Laukauksen sieto: Hyväksytty

Hyvin ohjattu lähtö. Moore merkkaa ja aloittaa rauhallisesti varmistellen. Vauhti reipastuu juuri sopivaksi ja jälkitarkka maavainuinen jäljestäjä kulkee aivan jäljen päällä. Vain pari pientä tarkistusta koko matkalla. Molemmat kulmat tarkasti ja hyvin merkaten. Se toinen tarkastuspiste osuu kaadon lähelle ja Moore palaa rivakasti ilmavainulla suoraan kaadolle jonka se ottaa haltuun pysähtyen ja nuollen. Erinomaista työskentelyä koirakolta.

Mejäkoe Uurainen 26.7.2009 VOI 2 33 p.

Tuomarin koeselostus (Hannu Palonen)

Laukauksen sieto: Hyväksytty

Rauhallisesti liikkeelle. Alkuun tarkempaa, loppua kohden polveilevampaa jäljestystä. Katkokulmalla jäljestys loppui mihin veretyskin, lähdettiin paluujäljelle, hukka, makuista yksi ohi, muut ylitetään. Loppukulmat tarkasti, kaatokäytös hyväksytty.

Mejäkoe Laukaa 9.8.2009 VOI 3 25 p.

Tuomarin koeselostus (Mari Mamia)

Laukauksen sieto: Hyväksytty

Alkumakaus tutkitaan ja koira ohjataan jäljelle. Tästä alkaa määrätietoinen maavainuinen ja aivan jäljen päällä etenevä jäljestys. Ikävä kyllä, sitä kestää vaan 2.osuuden puoliväliin jossa koira poistuu määrätietoisesti ja vauhdilla kuin sähköiskun saaneena riistan jäljille. Hukka. Jäljestys muuttuu hapuilevammaksi ja ohjaajakin hermostuu. 2. osuuden lopulla (pitäisi olla kolmannen osuuden lopulla…)kuumalla aukiolla koira pyörii jäljen molemmilla puolin, palaa kehoituksella jäljen tuntumaan mutta kieltäytyy jatkamasta jäljestystehtävää. 2 hukka. Palautus ja viimeinen osuus varmasti ja jälkitarkasti. Makauksista merkkaa toisen pysähtyen, muut yli. Kaadolle sivusta, sorkan nuolee ja nuuskii. Kulmista 1 jolla katko, ensin saappaan jälkiä jotka eivät kelpaa vaan uudelleen veretyksen loppuun ja lenkillä uudelle osuudelle. Muut kulmat tarkasti. Veikeä jäljestäjä, jolle kuumuus ja ohjaajan hermoilu tekivät kiusaa.

Mejäkoe Kouvola 16.8.2009 VOI 3 22 p.

Tuomarin koeselostus (Heikki Pirhonen)

Laukauksen sieto: Hyväksytty

Moore tuodaan lähtömakaukselle ja aloitetaan reipasvauhtinen jäljestys osin maa- ja osin ilmavainuisesti. Ensimmäisen osuuden lopulla tuoreet hirven jäljet kiinnostavat. Toisen osuuden alussa laajat tarkastukset molemmin puolin, josta ei omatoimisesti palaa. Hukka. Kolmannen osuuden lopulla suunta sekavaa ja paluujäljelle. Toinen hukka. Viimeinen osuus hyvin. Makaukset joko ohi tai yli. Kulmilla laajahkot suunnantarkastukset, Kaadolle tullaan suoraan. Sorkka kiinnnostaa ja jää vierelle. Tänään hirven tuoreet jäljet häiritsevät jäljestäjää eikä makaukset kiinnostaneet.

Mejäkoe Heinola 23.8.2009 VOI 3 28 p.

Tuomarin koeselostus (Kari Muje)

Laukauksen sieto: Hyväksytty

Hyvin ohjatusti matkaan. Moore pääsee juuri maavainuisen jäljestyksen makuun, kun tuore riistajälki vie sivuun ja alkumakauksen kautta jäljen yli hukkaan. Palautus ja Moore jatkaa hyvin tarkasti lähes loppuun asti. Katko vaivatta yhdellä kaarrolla, molemmat kulmat tarkasti. Kolme makausta Moore merkkaa, yhden ylittää. Vähän ennen kaatoa jäljet metsäautotiellä vievät paluujäljelle, hukka. Kaato haltuun nuuhkien, mutta hieman innottomasti. Hyvin tarkkaa jäljestystä. Moore kaipaa harjoittelua riistarikkaassa maastossa.

Mejäkoe Uurainen 30.8.2009 VOI 1 41 p.

Tuomarin koeselostus (Seppo Venäläinen)

Laukauksen sieto: Hyväksytty

Lähtömakaus nuuhkaistaan ja hypätään yli ja ohjatusti liikkeelle. Moore jäljestää tarkasti koko jäljen tehden kaksi pientä tarkistuslenkkiä. 1.kulma, jolla katko kuljetaan veretys loppuun ensin hakien sitten turvaudutaan tekijöitten jälkiin. 2:nen tarkasti ja 3:s tarkastuslenkillä. 1,3:s makaus yli 2:nen merkataan pysähtymällä ja 4:s ohi. Kaadon nuuhkii ja poistuu. Voisi olla kaadosta kiinnostuneempi.

Mejäkoe Ruovesi 6.9.2009 VOI-

Tuomarin koeselostus (Markku Sällylä)

Laukauksen sieto: Hyväksytty

Ripeästi jäljelle, vaikka alussa olikin vanhaa tiheää hakkuuta. Koira liikkuu nopeasti ja tarkasti jäljen päällä. Valitettavasti runsaat riistanjäljet alkavat kiinnostaa verijälkeä enemmän ja koira jouduttiin palauttamaan takaisin kaksi kertaa peräjälkeen ensimmäisellä osuudella. Samoin kävi kolmannen osuuden alussa, koira ajautuu jäljen sivuun ja ohjaaja keskeyttää kokeen.

Mejäkoe Leppälahti 13.9.2009 VOI 0

Tuomarin koeselostus (Matti Airomies)

Laukauksen sieto: Hyväksytty

Mooressa oli virtaa. 1. osuus lähelle kulmaa vauhdilla makuu ohittaen. Täällä koiran käytös muuttui. Toisen osuuden jälki löytyi, mutta työskentely muuttui takkuamiseksi jo ennen osuuden puoliväliä. Moore turvautui kahdesti paluujälkeen. Näistä tuomitaan hukat. Kun vielä osuuden loppupuolella määrätietoinen poistuminen jäljeltä jatkui jatkumistaan, tästä vielä 3 hukka ja koe keskeytyi. Suorituksen jälkeen selvisi että oltiin oltu samaan aikaan omassa kokeessaan olevan hirvikoiran hakualueella.

Mejäkoe Lievestuore 26.5.2010 VOI 1 47 p.

Tuomarin koeselostus (Kari Muje)

Laukauksen sieto: Hyväksytty

Hyvin ohjattu lähtö. Mooren jäljestys on reipasvauhtista, päättäväistä ja maavainuista ja jäljellä tai jäljen tuntumassa pysytään koko matkan. Katkolla alkuun rengastus, sitten jalanjälkiä ripeästi jatkoon. Veren loppu ja alku merkataan. 2. osuudella Moore tutkii tuoreen hirvenjäljen molemmin puolin ja jatkaa viipymättä. Muut kulmat aivan jälkitarkasti. 2. ensimmäistä makuuta Moore merkkaa, 3. makuun myös mutta vain  sivusta ja 4. ylittää. Kaato haltuun pysähtyen ja nuuhkien. Erinomainen jäljestys ja koirakon yhteistyö.

Mejäkoe Toivakka 13.6.2010 VOI-

Tuomarin koeselostus (Seppo Tavi)

Laukauksen sieto: Hyväksytty

Reippaasti jäljelle. Hyvävauhtista jäljestystä varsin tarkasti. 2. suoran loppupuolelle jossa joku riistanhaju vie niin paljon Moorea, että ohjaaja keskeyttää kokeen. Loppu harjoitellen. Kaato löytyy vaikka oli siirtynytkin. Pirteä jäljestäjä.

Mejäkoe Kannonkoski 11.7.2010 VOI 0

Laukauksen sieto: Hyväksytty

Tuomarin koeselostus (Mari Hakola)

Ohjattu lähtö. Moore jäljestää maavainuisesti tehden tarkistuslenkkejä jäljen sivuun. Moore merkkaa nopeasti 1,2 ja 3. makauksen. 1. kulman, joka on katkokulma, Moore selvittää rengastaen. 2. kulmalla Moore tekee lenkin kulman taakse. Ennen viimeistä kulmaa Moore harhautuu jäljeltä, eikä löydä takaisin jäljelle. Tuomitaan hukka. 3. kulman Moore selvittää tarkasti. 3. osuuden puolivälissä Moore harhautuu taas jäljeltä, mutta löytää takaisin. Aikaa on kulunut jo niin paljon, että tuomari keskeyttää kokeen.

Mejäkoe Uurainen 25.7.2010 VOI 1 48 p. – FI JVA!!!

Laukauksen sieto: Hyväksytty

Tuomarin koeselostus (Seppo Tavi)

Lähtömakaus hieman kevyesti tutkien, reippaasti matkaan. Suorilla vain joitain pieniä tarkistuksia – muuten tehokkaasti edeten. Katkokulma teetti tovin töitä. 2. kulma 3m kaarrolla ja 3. kulma siinä sienen leveyden mittaisella kaarrolla. 1,2 ja 4:s makaus tosi hyvin ja 3:s hyvin osoittaen. Kaadolle tultiin ja sen Moore osoitti nuuhkien. Ravakkaa jäljestystä.

Mejäkoe Uurainen 29.8.2010 VOI 0

Laukauksen sieto: Hyväksytty

Tuomarin koeselostus (Marko Aaltonen)

Ohjatusti jäljelle. Iloista määrätietoista jälkityötä 1. kulmalle. Kulmalta riistanjälkiä hukkaan saakka. 2. osuuden alussa tarkisteluja jäljen tuntumassa niin pitkään, työskentely ei etene, näytetään puhdas jälki. Osuuden loppu tarkisteluja tehden. 2. (katko) tekijöiden jälkiä. 3. osuus hyvin etenevää työtä, 3. kulma pienellä kaarroksella ulkokautta. 4. osuus hyvin lähelle kaatoa, poistuu määrätietoisesti jäljeltä, koe keskeytetään. Makuista merkitään 1. ja 4. Jälkitarkkaan työhön kykenevä koira. Tuoreet riistanjäljet kiinnostivat verijälkeä enemmän.

Mejäkoe Lievestuore 23.5.2011 VOI 0

Laukauksen sieto: Hyväksytty

Tuomarin koeselostus (Tuula Svan) 

Moore ohjataan jäljelle ja se aloittaa sopivavauhtisen maa- ja ilmavainuisen jäljestyksen. Ensimmäisen osuuden puolivälissä ajaudutaan jäljen sivuun, aina hukkaan asti. Puhdas jälki, jota kulmalle jolla katko. Kulmaa lenkitetään laajasti, mutta lopulta ajaudutaan liian kauas jäljestä ja tuomitaan hukka. Puhdas jälki, jota seuraavan osuuden alkuun jälkitarkasti. Sitten jälleen jäljen sivuun ja tuomitaan kolmas hukka ja koe keskeytetään. Tänään muut metsänhajut veivät Moorea, eikä verijälki kiinnostanut riittävästi.

Mejäkoe Toivakka 19.6.2011 VOI 0

Laukauksen sieto: Hyväksytty

Tuomarin koeselostus (Tuula Svan)

Moore ohjataan jäljelle ja se aloittaa sopivavauhtisen maa- ja ilmavainuisen jäljestyksen. Ensimmäisen osuuden puolivälissä ajaudutaan riistan jäljille, josta hukka. Puhdas jälki jota kulmalle, jolla katko. Katko selvitetään jäljentekijöiden jälkiä hyväksi käyttäen. Toisen osuuden lopussa ajaudutaan taas riistan jäljille ja tuomitaan toinen hukka. Puhdas jälki, jota kulmalle, kulma tarkasti seuraavalle osuudelle. Kolmas osuus jälkitarkkaa jäljestystä ja kulma pienellä lenkillä viimeiselle osuudelle. Osuuden puolivälissä jälleen jäljen sivuun, laajat lenkit jäljen yli ja tuomitaan kolmas hukka ja koe keskytetään. Jälkitarkkaa työtä tekevä koira, joka on tänään muiden hajujen vietävänä.

Mejäkoe Savitaipale (Terriereiden mejämestaruus sij. 2/7)  16.6.2013 VOI 1 46p.

Tuomarin koeselostus (Asko Kukkola)

Laukauksen sieto: Hyväksytty

Autolla koira kastellaan kunnolla ja ohjaaja psyykkaa Moorea: Mennäänkö tekemään jälki! Moore ei olekaan mikä tahansa koira vaan oman arvonsa tunteva ja liftaa ohjaajalta kyydin ja ohjaaja kantaa koiran lähtömaukaukselle. Tänään jälki edetään juoksuhautojen seassa pomppien käyttäen maa- sekä  ilmavainua edeten sopivavauhtista jälkeä. Alkumakaus tutkitaan ja ohjaaja ottaa ohjausmatkan tarkasti. Ensimmäinen osuus yhdellä pienellä lenkillä kulmalle, missä myös katkos. Tutkitaan kulman tausta ja yhdellä rengastuksella katkon loppupäähän ja jalanjälkiä myöten seuraavalle osuudelle nopeasti. Toinen osuus mallikkaasti kulmalle, kulma tarkasti. Kolmas osuus mallikasta jäljestystä kulmalle, mikä tarkistaen. Viimeinen osuus yhdellä pienellä lenkillä lähelle kaatoa, ohittaa kaadon, törmää kaadon tuojan jälkiin ja kiertää sorkan luokse sen selvästi osoittaen. Makauksista ensimmäinen ylitetään nopeasti, toinen ohitetaan ja kaksi viimeistä osoitetaan. Kahden vuoden tauon jälkeen koiralla on kuitenkin jäljestysote säilynyt. Vain kaksi pientä lenkkiä ja kahden makauksen merkkaamattomuus vaikuttavat pisteisiin. Parivaljakolta hieno, tyylikäs ja äänetön yhteistyö.

Mejäkoe Uurainen 17.8.2014 VOI1 49p.

Tuomarin koeselostus (Tuula Svan) 

Laukauksen sieto: Hyväksytty

Moore ohjataan jäljelle ja se aloittaa pääosin ilmavainuisen jäljestyksen. Jäljestys on tarkkaa ja sopiva vauhtista. Ensimmäinen kulma, jolla katko suoraan jäljentekijöiden jälkiä veretyksen alkuun. Toinen ja kolmas kulma tarkasti. Makauksista ensimmäinen ja neljäs osoitetaan hyvin pysähtymällä, toinen ja kolmas nuuhkaistaan nopeasti. Kaadolle sivusta, jonka luo jää. Loistavaa jäljestystä hyvässä yhteistyössä ohjaajan kanssa.

Mejäkoe Uurainen 26.7.2015 VOI3 22 p.

Tuomarin koeselostus (Sanna Rantanen)

Laukauksen sieto: hyväksytty

Hyvin ohjattu lähtö. Moore jäljestää innolla ja reippaalla kävelyvauhdilla maa- ja ilmavainua vaihdellen. 1.osuus vain yhdellä pienellä pyörähdyksellä. 1. kulman katko, tekijöiden jälkiä. Heti kulman jälkeen sorkanjäljet vievät mennessään aina hukkaan asti, muuten osuus hyvin. 2. kulma laajalla rengastuksella sisäkautta. 3. osuus jälleen yhdellä lenkillä. 3. kulma samoin kuin toinen, sisältä rengastaen. 4. osuudella määrätietoinen poistuminen jäljeltä, hukka. Osuus hyvin loppuun, ilmavainulla sorkalle, jolle jää. Makauksista 1 jää tuomarilta risukon vuoksi näkemättä, eikä siksi voi arvostella. Nähdyistä kolmesta Moore ei juuri piittaa, ne noteerataan hidastaen muttei selkeästi pysähtyen. Tänään Moorella on hurjan hauskaa metsässä!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s