Hakuskotti?

Moore oli viime viikonloppuna hakukoirana hollanninpaimenkoirien hakutreeneissä ja sai paljon kehuja hakuporukalta ja erityisesti treeniemme vetäjältä. Moorella on hyvä asenne ja Moore osaa koiristamme kaikkein parhaiten (!) hyödyntää tallattua aluetta. Jarmo (treeniemme vetäjä) oli sitä mieltä, että Moore voi harjoitella täysipainoisena hakukoirana jatkossakin.

Eihän se tietysti mikään pk-koira ole, mutta Moore nauttii niin paljon sille annetusta tärkeästä tehtävästä, ettei tätä lajia voi enää lopettaa, muuten särkisimme yhden skotin suuren sydämen. Onneksi meillä on todella UPEA hakuporukka, eikä yhtään ryppyotsaista porukkaa mukana, joten katsotaan rauhassa mihin Mooren rahkeet riittävät. Toistaiseksi se tekee vähintään yhtä hyvää hakutyöskentelyä kuin isommatkin koirat, joten yhtään sitä ei tarvitse porukassa hävetä.

Moorella oli treeneissä ensimmäistä kertaa kaksi valmista maalimiestä, eli ukot olivat valmiina piiloissa. Moore näki, että ukot lähtivät kävelemään metsän suuntaan, mutta ei nähnyt minne suuntaan he metsässä menivät. Hyvin ajatus säilyi keskilinjalla koko ajan ja Moore keskittyi erittäin hyvin, ollen rauhallinen ja tarkkaavainen. Sen keskittymiskyky on selvästi parempi keskilinjalla mitä esimerkiksi Romeolla, joka ottaa enemmän häiriötä ympäristöstä, varsinkin jos joudutaan odottelemaan pidempään. Moore lähti täysillä sinne minne sen lähetin ja pistot olivat suoria.

Se mikä itseäni eniten ihmetyttää ja on toisaalta myös hyvin kiinnostavaa Mooressa, on se, ettei  joka puolella olevat riistanhajut kiinnosta sitä. (tai sitten sillä on vaan joku mulle suunnattu järkyttävä juoni mielessä tämän asian suhteen… 😀 )Mejässä tämä kun on välillä hyvinkin ongelmallista. Nyt se hakee ihmisiä ilmavainulla ja pää pysyy koko ajan ylhäällä. Juoksee täysiä sinne minne sen lähetän, irtoaa erinomaisesti kauaksikin ja alkaa hakea kuono ylhäällä vainua ihmisestä tuulta hienosti hyödyntäen.

Löydettyään ihmisen, Moore menee innokkaasti piilolle, jossa maalimies palkkaa sen kalkkunaleikkeellä ja broilerin sydämmellä. Syö herkut ja tulee vähintäänkin yhtä lujaa takaisin samaa reittiä…

Nyt pitäisi saada opetettua Moorelle rullailmaisu. Moore kantaa ja noutaa mielellään frisbeetä, joten jotakin voisi olla tehtävissä. Voi kiesus sitä… mihinkähän sen kanssa vielä joutuu. Tämä alkaa olla taas tätä: –  Tuliskohan siitä sittenkin vaikka jäljestysvalio??!-hulluttelua. 

Ai niin… ja hulluttelusta puheen ollen. Jos vaan aikataulut saisi sopimaan jotenkin kesän aikaan, mielessä siintää myös miten jännää olisi ulkomaille lähtö Mooren kanssa. Olisi kiva käydä kokeilemassa pohjoismaissa miten tuo mejä siellä kulkee. Varokaa vaan Ruottinpeurat, here we come! 😀

Tässä video Mooren hakuilusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s